Bruno Martins Indi is ‘droog’, Robben grootste motivator

VIDEO | OnsOranje was benieuwd hoe Bruno Martins Indi en Georginio Wijnaldum tegen hun eigen teamgenoten van het Nederlands elftal aankeken en hierom werden aan hen een aantal vragen gesteld. Wie is de grootse lolbroek? Wie heeft het meeste verstand van voetbal? En nog meer van dit soort vragen. De twee internationals mochten alleen mede-internationals noemen en Bruno Martins Indi kwam vaak als ‘winnaar’ uit de bus.

Op de vraag wie de fanatiekste speler op het trainingsveld was, antwoordde Wijnaldum ‘Bruno Martins Indi’, waarop de verdediger van Feyenoord met een lach hetzelfde antwoord gaf. Ook onderschat één van de eerste debutanten onder Louis van Gaal (bij zijn tweede termijn) zichzelf het meest. ‘We zaten laatst aan tafel en dan vindt hij dat hij een paar dingen beter kon doen, terwijl hij die dingen al heel goed kan. Het is een kwestie van perfectioneren en misschien is hij té bescheiden’, zei zijn collega-international Wijnaldum.

Volgens beiden is Arjen Robben de grootste motivator in de groep. ‘Ik kan me nog een keer herinneren dat we een oefeninterland hadden en dat hij heel hard begon te schreeuwen en zei: ‘Jongens, er bestaan geen oefenwedstrijden, wij zijn Nederland!’, vertelde BMI.

Beide internationals vinden Terence Kongolo het slechtst in poolen. ‘Het heeft er niks mee te maken dat hij jong is’, zei Martins Indi. ‘Nee inderdaad, in ieder geval niet met zijn handen’, vulde Wijnaldum hem aan. De PSV-speler vindt de humor van zijn collega Martins Indi daarnaast het leukst. ‘Zijn grappen slaan nergens op, soms is het zo droog dat we gewoon moeten lachen.’ (Foto: ProShots)

Bekijk de beelden:
[hdvideo id=98]

 

Praat Mee!