Van Gaal blij met rol Moyes in revalidatieproces aanvoerder

Bondscoach Louis van Gaal is bijzonder content met hoe voormalig Manchester United manager David Moyes is om gegaan met de blessure van Robin van Persie. In The Mirror prijst Van Gaal zijn voorloper bij de Engelse topclub.

Van Persie stond zes weken langs de kant nadat hij in de thuiswedstrijd tegen Olympiakos een knieblessure opliep. In overleg met Moyes mocht Van Persie in Nederland aan zijn revalidatie werken. ‘Hij komt terug na zijn blessure’, vertelt Van Gaal aan het Engelse medium. ‘We hebben zijn trainingen opgebouwd in samenspraak met de medische afdeling van de bond. David Moyes gaf daar toestemming voor, daardoor konden we steeds meten hoe het met hem ging. Sindsdien heeft Van Persie hard gewerkt aan zijn herstel’, klinkt de keuzeheer tevreden.

Van Persie bewees tijdens de afgelopen twee oefenwedstrijden van Oranje meteen zijn waarde. De topspits scoorde de enige twee goals wat Nederland tegen Ecuador een gelijkspel opleverde en tegen Ghana zelfs de winst. Woensdagavond treft het Nederlands Elftal, mét Van Persie in de spits, Wales ter voorbereiding op het WK in Brazilië. (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!