Van Gaal voorspelt ‘geweldige Van Persie’

Bondscoach Louis van Gaal vermoedt dat Robin van Persie een goed toernooi gaat spelen op het WK in Brazilië. Dat zei de trainer bij de Team Workshop in Florianopolis.

‘Ik denk dat Van Persie geweldig zal zijn tijdens het toernooi, want hij speelt heel graag in Oranje. Het voetbal dat United op dit moment speelt is misschien wat lastig voor hem, maar dat kan ertoe leiden dat hij op het WK zijn kwaliteiten, techniek en tactische skills wil laten zien. In de kwalificatiereeks speelde hij fantastisch en was hij invloedrijker dan ooit tevoren. Ik hoop dus dat hij zo doorgaat’, zei Van Gaal tegen de massaal aanwezige pers.

Daarnaast vertelde de bondscoach dat het nog niet honderd procent zeker is dat Van Persie aanvoerder zal zijn op het eindtoernooi. ‘Het kan zijn dat ik Van Persie kies. Of Arjen Robben, of Rafael van der Vaart, of Wesley Sneijder. Maar ik kan ook voor een van de jonge spelers gaan die ik de voorbije twee jaar in de ploeg heb gebracht. We hebben nog twee maanden om dat te bepalen.’ (foto: Pro Shots)

Praat Mee!