Oranje wint gezapige uitzwaaiwedstrijd met 2-0

Het Nederlands elftal heeft de uitzwaaiwedstrijd tegen Wales gewonnen met 2-0. Arjen Robben en Jeremain Lens maakten de doelpunten voor Oranje in een verder weinig vermakelijke wedstrijd. Smetje op het duel was het geblesseerd uitvallen van Robin van Persie.

Nederland begon stroef aan de eerste helft. Wales kon goed meekomen en had in de beginfase zelfs meer balbezit. Het eerste gevaar werd echter gesticht door Van Persie en Robben. De aanvoerder van het Nederlands elftal zag zijn actie vanaf de linkerkant niet beloond worden met een doelpunt. Keeper Hennessey kon handelend optreden na een schot van de Oranje-spits. Even later zag de Welshman de bal voorlangs vliegen nadat Robben op doel had geschoten.

In de 32e minuut brak Robben de wedstrijd alsnog open. Een schot van Van Persie werd niet goed verwerkt door de keeper. De rebound belandde voor de voeten van Robben, die de keeper wist te verschalken en de 1-0 aantekende. Even daarvoor kreeg de rappe vleugelspeler al een grote kans op de openingstreffer. In de slotfase van de eerste helft kreeg Van Persie een goede mogelijkheid om de tweede treffer op het scorebord te zetten. Een schitterende aanval via Fer en Janmaat werd helaas net over de kruising geschoten door de Rotterdammer.

Aan het begin van de tweede helft bleek dit ook de laatste actie geweest te zijn van Van Persie. De aanvaller had vlak voor rust een liesblessure opgelopen en werd vervangen door Jeremain Lens, die een kwartier na rust een beste kans leek te krijgen. Zijn schot op de paal werd voorafgegaan door een aanvallende overtreding.

Een kwartier voor tijd wist Lens alsnog de score uit te breiden. Sneijder stuurde Robben weg, die op zijn beurt de bal bij de tweede paal plaatste waarna Lens eenvoudig af kon ronden: 2-0. Op een afstandsschot van De Vrij na gebeurde er weinig meer in de tweede helft. Het Nederlands elftal sluit zodoende de oefencampagne af met een 2-0 overwinning op Wales en reist morgen af naar Brazilië. (Foto: Pro Shots)

Scoreverloop:

32′. Robben 1-0
76′. Lens 2-0

Opstellingen:

Opstelling Nederland: Cillessen; Janmaat, De Vrij, Vlaar, Martins Indi; Fer (46′. Wijnaldum), De Jong (78′. Huntelaar), Sneijder, Blind; Robben en Van Persie (46′. Lens).

Opstelling Wales: Hennesey, Gunter, Taylor (83′. Dummett), Ledley (62′. Huws), Gabbidon, Chester, Allen, Robson-Kanu (60′. John), Church (66′. Easter), King en J. Williams (70′. Williams).

Bijzonderheden:

Video’s:

1-0 Robben:

[hdvideo id=106]

2-0 Lens

[hdvideo id=107]

Praat mee:

[AIGetTwitterFeeds ai_username=’Onze11nl’ ai_numberoftweets=’7′ ai_tweet_title=’Twitter-feed van Onze11′]

 

 

Praat Mee!