Van Marwijk: ‘Ik was boos op alles en iedereen’

Bert van Marwijk stond in 2010 met Oranje in de finale van het WK. Het slotstuk tegen Spanje ging verloren en de deceptie was groot. De oud-bondscoach weet het nog als de dag van gister. ‘Mijn teleurstelling gold die verloren wedstrijd. Ik was daar boos over. Op alles en iedereen, inclusief mezelf’, vertelt de geboren Deventenaar aan Voetbal International.

‘Na het laatste fluitsignaal van de finale was ik puur bezig met het resultaat, dat tegenviel’, gaat de ex-trainer van achtereenvolgend Feyenoord, Dortmund, Feyenoord, Oranje en Hamburger SV verder. ‘Het doet heel wat met je, zo’n WK. Meer dan dat iedereen denkt.’

De voorganger van Louis van Gaal, die op dit moment de leiding heeft bij het Nederlands Elftal, heeft een groot deel van de tegenslag al wel verwerkt. ‘Ik sta er heel anders in dan tijdens het eerste jaar na dat WK. In die fase had ik daar nog echt een sterke emotionele binding mee. Toen vond ik het moeilijk om wedstrijden te zien’, meent hij. ‘Ik denk er niet zo heel vaak meer aan. Maar ik word er in deze periode natuurlijk weer vaak aan herinnerd. Iedereen wil wat van je.’ (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!