Update II | Van Persie: ‘Tegen Spanje moet ik er staan’

UPDATE II | Voor Oranje aanvoerder Robin van Persie duurde de zogenaamde ‘uitzwaaiwedstrijd‘ tegen Wales maar 45 minuten. De captain moest zich in de rust laten wisselen, ogenschijnlijk vanwege een liesblessure.

Van Persie kreeg al tijdens de wedstrijd las van zijn bovenbeen, zo bleek uit beelden. Ook bij het verlaten van het veld in de rust, was duidelijk te zien dat Van Persie een pijntje had. Of de aanvoerder zich uit voorzorg daarom liet wisselen of dat de blessure ernstig is, is nog niet bekend.

Vier jaar geleden overkwam Arjen Robben een dergelijk doemscenario in de uitzwaaiwedstrijd tegen Hongarije. De buitenspeler liep een hamstringblessure op terwijl hij een hakje probeerde en lag er weken uit. Door midden van wijlen fysiotherapeut Dick van Toorn raakte Robben toch op tijd fit voor het WK, na afloop van het WK bleek Robben toch maanden uitgeschakeld te zijn.

Update | 22:39 uur
Nederland kan opgelucht adem halen, althans dat belooft de bondsarts van Oranje aan Hans Kraaij jr. van SBS6. ‘Van Persie heeft lichte liesblessure overgehouden aan het duel tegen Wales. Er is geen reden tot paniek. Hij is gewisseld uit voorzorg’, klonk het vanuit de Amsterdam ArenA.

Update | 08.51 uur 05-06-2014
Robin van Persie heeft beaamd dat hij alleen uit voorzorg naar de kant werd gehaald tegen Wales. De spits voelde zich niet volledig fit en Spanje wacht al over een week. ‘Ik voelde iets aan mijn lies. Ik wilde gewoon geen risico nemen. Ik ben er uit voorzorg uitgegaan. Meer niet. Het gaat allemaal om die wedstrijd tegen Spanje. Dan moet ik er staan.’

Met die woorden was hij een stuk optimistischer dan bondscoach Louis van Gaal, die na afloop een slag om de arm hield. ‘Ik hoor van iedereen dat het meevalt’, reageerde de bondscoach na het duel met Wales. ‘Maar hij gaat er denk ik ook niet helemaal voor niets uit.’ (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!