Goals, rode kaarten en gelijkspel bij Ecuador – Engeland

Zo eentonig als Nederland – Wales was, zo enerverend was Ecuador – Engeland. In Miami vielen vier goals, twee rode kaarten en eindigde de wedstrijd uiteindelijk in 2-2-.

Net als Oranje, kwam ook Engeland al vroeg in de wedstrijd op achterstand tegen de Zuid-Amerikanen. Enner Valencia kon al in de negende minuut binnenknikken waarbij Chris Smalling en Luke Shaw niet vrijuit gingen. Maar ook net als Oranje, kwam Engeland nog in de eerste helft langszij door een goal van een Manchester United-ster. Wayne Rooney zette de Engelsen op gelijke hoogte vanuit de kluts.

Rickie Lambert bracht de Engelsen in de tweede helft op voorsprong. Op aangeven van Ross Barkley ronde de spits knap af met buitenkantje rechts. Lang konden de Three Lions niet geinieten van de voorsprong. Michael Arroyo bracht Ecuador vanaf randje zestien op gelijke hoogte.

Na de gelijkmaker van Arroyo sloeg de vlam in de pan. Liverpool-speler Raheem Sterling ging doldriest door op Manchester United-speler Antonio Valencia. Laatstgenoemde, ongetwijfeld met de horrortackle van afgelopen weekend nog in het achterhoofd, nam Sterling de tackle flink kwalijk waarna een opstootje ontstond. De scheidsrechter stuurde beide kemphanen met rood van het veld, wat overigens geen gevolgen heeft voor het WK. Gescoord werd er daarna niet meer, waardoor ook Engeland, net als Oranje, niet wist te winnen van Ecuador. (Foto: Pro Shots)

Bekijk de samenvatting:
[hdvideo id=111]

Bekijk de rode kaarten van Sterling en Valencia:
[hdvideo id=112]

Praat Mee!