Argentinië, Uruguay en Chili met Vidal winnen oefenduels

De Zuid-Amerikaanse landen lijken klaar voor het WK in Brazilië. Waar het gastland zelf op dinsdagavond won van Panama (4-0), daar wisten woensdagnacht ook Argentinië, Uruguay en Chili te winnen. Laatstgenoemde is de tegenstander van Nederland op het WK. 

Argentinië speelde een oefenwedstrijd tegen Trinidad & Tobago en het was zoals verwacht veel te sterk: 3-0. Rodrigo Palacio, Javier Mascherano en Maxi Rodriguez waren de doelpuntenmakers bij een aanvallend ingesteld Argentinië. Lionel Messi, Sergio Aguëro, Gonzalo Higuain en ‘middenvelder’ Angel Di Maria zorgden voor de aanvallende impulsen.

Uruguay was een stuk minder aanvallend en speelde bovendien nog zonder Luis Suárez. De spits van Liverpool gaat het WK halen, maar het blijft een vraagteken of hij er volgende week tegen Costa Rica al bij is. Het mocht woensdagnacht de pret niet drukken want tegen Slovenië won Uruguay met 2-0. Edinson Cavani en Christian Stuani zorgden voor de eindstand.

Ook Chili won met 2-0 van Noord-Ierland, al kwam het pas na rust op gang. In een 3-5-2-formatie was het voor rust zeker niet sterk wat de ploeg van Jorge Sampaoli liet zien. Toen er na de thee werd teruggeschakeld naar 4-3-3 was het in de slotfase toch raak. Eduardo Vargas en Mauricio Pinilla zorgden voor de treffers. Arturo Vidal maakte zijn rentree bij Chili met een invalbeurt en de middenvelder van Juventus lijkt zodoende fit voor het WK. (foto: Pro Shots)

Praat Mee!