Update IV | ‘Oxlade mikt op tweede duel’

Alex Oxlade-Chamberlain en Engeland moeten vrezen voor de aanwezigheid van de Arsenal-speler op het WK. Het talent maakte woensdagavond zijn opwachting in de oefenwedstrijd tegen Ecuador, maar na 63 minuten moest hij geblesseerd van het veld. 

Een knieblessure zou, een week voor het WK, een flinke domper zijn voor Engeland. ‘Hij speelde echt goed vanavond. Hij oogde zeer scherp’, zei bondscoach Roy Hodgson na afloop van het 2-2 gelijke spel. Een scan moet nu duidelijkheid gaan geven. ‘Het zou een enorme dreun zijn als we hem moeten missen op het WK.’

Engeland heeft in de aanloop naar het WK sowieso al wat blessureleed te verwerken gekregen. Theo Walcott is de belangrijkste afwezige in Brazilië, maar ook Phil Jagielka gaat niet mee vanwege een kwetsuur. Engeland speelt op het WK tegen Uruguay, Italië en Costa Rica.

Update | 15:30 uur
Alex Oxlade-Chamberlain moet echt gaan vrezen voor zijn deelname aan het WK. De Engelsman is volgens de laatste berichten 10 tot 21 dagen ‘out’ en dat betekent dat hij pas halverwege het toernooi weer speelklaar is. Of Roy Hodgson hem nu nog meeneemt of een vervanger oproept, dat is vooralsnog onduidelijk.

Update | 07:50 uur 06-06-2014
Engeland kan opgelucht adem halen als het gaat om de fysieke gesteldheid van Alex Oxlade-Chamberlain. De aanvaller viel in het oefenduel met Ecuador geblesseerd uit en gevreesd werd voor het WK. De FA meldt donderdagavond dat Oxlade-Chamberlain alleen een verrekte knieband heeft, waardoor hij twee weken uit de roulatie is.

Met die diagnose mist de Engelsman waarschijnlijk het eerste groepsduel van Engeland met Italië. Tegen Uruguay en Costa Rica kan de dribbelaar van Arsenal echter wel van waarde zijn.

Update | 15:17 uur 08-06-2014
Het meespelen van Alex Oxlade-Chamberlain op het WK lijkt weer een stukje zekerder geworden. Bondscoach Roy Hodgson gaat er van uit dat de kleine dribbelaar op tijd fit is. ‘Oxlade-Chamberlain maakt progressie. Ik denk dat hij het WK gaat halen’, zei Hodgson zaterdag tegen SkySports. ‘Voor de rest is iedereen fit.’

Update | 17.02 uur 10-06-2014
De verwachting is nu Alex Oxlade-Chamberlain de tweede wedstrijd op het WK van Engeland tegen Uruguay gaat halen. Dat vertelde Roy Hodgson dinsdag in de Engelse media.  ‘Hij gaat vooruit. De medische staf rekent op de tweede wedstrijd op het WK.’ (foto: Pro Shots)

Praat Mee!