‘Lekkere’ Spanjaarden krijgen dik betaald bij WK-winst

Mocht Spanje de wereldtitel deze zomer prolongeren, dan krijgen de 23 spelers daar flink voor betaald. Iedere speler krijgt bij een vierde beker op rij (tweemaal Europees kampioen en tweemaal wereldkampioen red.) maar liefst 720.000 euro op de bankrekening gestort. 

Die bonus is niet de enige ‘prijs’ voor Spanje. Vicente del Bosque blijkt volgens Vrouw namelijk nogal wat knappe voetballers in de selectie te hebben. Iker Casillas, Sergio Ramos en Gerard Pique staan op de lijst waar de dames komende zomer de vingers bij af kunnen likken. Ook Fernando Llorente en Jesus Navas staan daar bij, maar het tijdschrift is kennelijk voorbij gegaan aan het feit dat dit tweetal afviel voor de definitieve selectie. Op de lijst van knappe spelers staan verder onder meer Cristiano Ronaldo en Mats Hummels.

Hoe dan ook, knap of niet: ook de gold-diggers kunnen bij WK-winst van Spanje hun slag slaan bij de Spaanse selectie. Want mocht de finale wel bereikt worden, maar niet gewonnen, dan staat daar nog steeds een vergoeding van 360.000 euro tegenover. Dat is bijna een ton meer dan het Nederlands elftal bij WK-winst. Een halve finale-plaats levert de Spanjaarden nog 180.000 euro per speler op. (foto: Pro Shots)

Praat Mee!