Mertens was jaren jaloers op goed presterend Oranje

Dries Mertens is blij dat hij eindelijk een keer aan een groot toernooi mee kan doen. De buitenspeler van Napoli is opgenomen in de definitieve selectie van België en er wordt veel verwacht van de getalenteerde Rode Duivels.

Toch heeft het jaren geduurd voordat België er weer in slaagde om een eindtoernooi te bereiken. Mertens maakte de lijdensweg de afgelopen jaren mee en is opgelucht dat hij het nu een keer kan meemaken. ‘Ik moet toegeven dat ik de voorbije jaren een beetje jaloers was op Nederland. Ik vind het dus een eer om op zo’n veld te komen waar duizenden fans rond staan te drummen. Of dat voor extra druk zorgt? Iedereen speelt tegenwoordig bij een grote club. We zijn dat dus wel een beetje gewend.’

Mertens weet echter ook dat België onervaren is. Bovendien is hij zelf helemaal niet verzekerd van een basisplaats. ‘Ik wil terugkeren uit Brazilië met trots en punten, niet met een veelvoud aan caps. We zullen zien, maar ik speelde ook bij SSC Napoli een goed seizoen. Dan hoop je natuurlijk op meer.’ (foto: Pro Shots)

Praat Mee!