‘WK is het beste wat de Brazilianen ooit is overkomen. Toch?’

VIDEO | Het WK voetbal staat op het punt van beginnen in Brazilië. Ondanks felle protesten van de lokale bevolking, opstanden en criminaliteit is het WK het beste wat de Brazilianen ooit is overkomen. Toch?

Nee. Daar blijkt niks van waar, weet de Nederlandse organisatie More2Win. Lokale ondernemers mogen niet in de buurt van het stadion komen om bijvoorbeeld hun verse fruit te verkopen. Braziliaanse inwoners zien niks terug van de vele geïnvesteerde euro’s door de FIFA, omdat daar geen belasting over hoefde te worden betaald. En tot overmaat van ramp worden de spiksplinternieuwe stadions niet herbouwd tot bijvoorbeeld ziekenhuizen of scholen, maar zullen ze blijven staan tot in de eeuwigheid.

More2Win zet zich in voor de lokale bevolking, juist in Brazilië tijdens het WK. ‘More2Win gelooft dat er meer te winnen valt rondom de grote sportevenementen. Deze sportevenementen moeten socialer georganiseerd worden. De lokale bevolking moet van het evenement profiteren en niet alleen de organisatie en haar partners/sponsoren. Om dit te bereiken ondersteunt More2Win lokale sportontwikkelingsprojecten tijdens en na het evenement’, laat de organisatie weten.

Bekijk het toffe filmpje van More2Win hieronder:

 

Praat Mee!