Update | Vidal: ‘Ik weet zeker dat ik kan spelen’

Arturo Vidal lijkt een vraagteken te blijven in de ploeg van Chili. De middenvelder maakte woensdagavond zijn rentree in het met 2-0 gewonnen duel tegen Noord-Ierland, maar zijn behandelend arts vindt het niet slim dat Vidal op het WK in actie komt. 

Ramon Cugat, de arts die de middenvelder opereerde aan zijn knie, denkt dat Chili weinig plezier aan Vidal gaat beleven als de speler van Juventus vanaf nu voluit mee gaat doen. ‘Als hij voor 7 juli speelt, is de kans groot dat hij een terugval krijgt. Binnen twee maanden na de operatie aan zijn meniscus moet hij het rustig aan doen.’

Mocht Vidal rust gaan houden, dan lijkt een WK zinloos. Alle drie de poulewedstrijden van Chili worden voor 7 juli gespeeld. Op 13 juni start het land met een wedstrijd tegen Australië, op 18 juni volgt Spanje en op 23 juni wordt de groepsfase afgesloten met een wedstrijd tegen Nederland.

Update | 07.40 uur 06-06-2014
Arturo Vidal maakt zich, in tegenstelling tot zijn arts, geen enkele zorgen om het WK. De middenvelder kampt met een knieblessure, die na een operatie rust zou moeten hebben. Met het WK voor de deur krijgt Vidal dat alles behalve en dus zijn er zorgen in Chili. Die worden de kop ingedrukt door de sterspeler zelf. ‘Ik ben blij met deze wedstrijd en nu ben ik klaar voor het WK.’

‘Ik ben er helemaal klaar voor’, vervolgt Vidal, die deze zomer met Chili moet spelen tegen Spanje, Nederland en Australië. ‘De knie heeft goed gereageerd en ik weet zeker dat ik kan spelen in de openingswedstrijd tegen Australië. Ik ben gelukkig.’ (foto: Pro Shots)

Praat Mee!