Tommy Oar is klaar voor het WK

We kennen Tommy Oar als de linkermiddenvelder van FC Utrecht waar hij al vier jaar speelt. Ondanks dat hij niet altijd even veel gewaardeerd wordt in Nederland is hij in Australië  een belangrijke schakel voor het nationale team.

Veel mensen vergelijken de jonge middenvelder met Harry Kewell die jarenlang furore maakte in de Engelse competitie en het uithangbord was voor de Australisch voetballers. Maar de kleine middenvelder, die ook wel The Young Harry Kewell wordt genoemd, blijft bescheiden. Naast linksbenig en aanvallend ingesteld te zijn is alles ook wel gezegd vindt hij. ‘Kewell is mijn grote voorbeeld. Samen met Mark Viduka. Zij speelden in de Engelse competitie. Ik probeerde ze te kopiëren en bewonder ze heel erg. Maar mijn kwaliteiten verschillen van die van hen’, aldus Oar.

Tijdens het WK speelt Australië  tegen Nederland, Spanje en Chili. Het land wordt als de kansloze verliezer gerekend door de bookmakers. ‘Wij zijn de underdog. Dat is logische, we spelen tegen twee van de beste ploegen van wereld. Ik hoop dat zij ons onderschatten en als wij op de top van ons kunnen spelen, kunnen we echt een paar mensen gaan verrassen. We zijn dan een probleem voor elke tegenstander’, vertelt Oar tegenover de NOS.

Australië en Nederland hebben drie keer eerder tegen elkaar gespeeld en Nederland heeft nog nooit gewonnen. Twee keer werd er verloren en eenmaal gelijk gespeeld. (Foto: Pro shots)

Praat Mee!