Johan Cruijff: ‘Helft iets te jong’

Over zeven dagen gaat het WK voetbal van start in Brazilië. Oud-international Johan Cruijff heeft een hard hoofd in de kansen van Oranje. Cruijff denkt dat het Nederlands elftal over vier jaar in Rusland meer kans van slagen heeft. ‘Bij dit WK is de helft van het Nederlands elftal iets te jong’, zegt de nummer 14 van weleer in gesprek met de NOS.

‘Ik denk dat we over vier jaar een enorme kans maken, want er komt op dit moment een hele goede groep jongens aan die op dat moment de goede leeftijd heeft. Bij het WK was dat ook zo’, vervolgt de Nederlandse voetballegende. In 2010 behaalde Oranje nog de finale in Zuid-Afrika.

‘Nederland zal het niet gemakkelijk krijgen. Geen enkel Europees land gaat het makkelijk krijgen’, doelt Cruijff op de andere omstandigheden in Brazilië. ‘Europa heeft nog nooit gewonnen in Zuid-Amerika. We moeten er gewoon vertrouwen in hebben dat iedereen honderd procent zijn best doet en daar moeten we tevreden mee zijn. Kom je wéér heel ver, des te beter, maar ik denk dat je realistisch moet zijn.’

Cruijff speelde zelf een verloren WK-finale in 1974 maar ontbrak op het WK van 1978. Nederland zit anno 2014 in groep B met Spanje, Chili en Australië. (Foto: Pro Shots)

 

Praat Mee!