Ribéry: ‘Ik weet niet of ik het ga halen’

Heel Frankrijk maakt zich onderhand hardop zorgen over de fysieke gesteldheid van sterspeler Franck Ribéry. Er gaan de laatste dagen geruchten dat de speler van Bayern München het WK voetbal in Brazilië zou moeten missen door een rugblessure. Ribéry sprak met het Duitse tijdschrift Kicker over het mogelijk missen van de mondiale eindronde en hij stelde het Franse volk nou niet echt gerust. 

‘Ik heb rugproblemen, net als voorheen. Ik weet niet of ik het ga halen, maar ik ben optimistisch’, zegt de Fransman. Woensdag was bondscoach Didier Deschamps nog hoopvol over het mogelijk inzetten van Ribéry in het oefenduel van zondag met Jamaica.

De eerste wedstrijd voor Frankrijk in groep E, tegen Honduras, is op zondag 15 juni. Tot 24 uur voor die wedstrijd, kunnen de Fransen een mogelijke vervanger oproepen voor de man die bij de afgelopen Gouden Bal-verkiezing nog derde werd. Als er een vervanger opgeroepen zou moeten worden, behoort Samir Nasri nog steeds niet tot één van de kanshebbers. De middenvelder van Manchester City ligt al langere tijd in de clinch met Deschamps. (Foto: Pro Shots)

 

Praat Mee!