Modric: ‘Wij zijn optimistisch’

Kroatië opent het WK met een wedstrijd tegen het gastland Brazilië. Alle ogen zullen op De Kanaries gericht zijn, maar ook Luca Modric staat te popelen om aan de buitenwereld te laten zien wat zijn land Kroatië in huis heeft. ‘Wij zijn hongerig voor goede resultaten’, vertelt de middenvelder van Real Madrid aan de pers. 

‘Ik kan me niet herinneren dat er een betere sfeer hing. De teamgeest is belangrijk voor het team om te ontwikkelen. We kunnen niet klagen over onze winnaarsmentaliteit, vervolgt de smaakmaker van Kroatië.

Aan voorspellingen doet de middenvelder echter niet. ‘We doen geen voorspellingen. Het enige wat ik zeker weet is, wanneer we terugkomen uit Brazilië, we iedereen recht in de ogen kunnen aankijken. Wij zijn optimistisch omdat deze generatie potentieel heeft.’

Modric moet samen met mannen als Ivan Rakitic en Mario Mandzukic de kar trekken in Brazilië. Al is Mandzukic nog geschorst voor de openingswedstrijd tegen Brazilië. Verder zit Kroatië met Mexico en Kameroen in groep A. (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!