Van Persie verkiest resultaat boven eigen prestaties

Als het aan Robin van Persie ligt dan haalt Oranje in Brazilië de WK-finale zonder glansrol voor de spits. In een gesprek in De Telegraaf benadrukt Van Persie dat het deze zomer niet om hem gaat, maar om de prestaties van het Nederlands elftal. 

‘Het gaat niet om mij, maar om ons. Zo heb ik het altijd gezien. Ik wil een belangrijke rol in het geheel spelen en hoef niet zelf de hoofdrol te hebben en veel te scoren’, legt Van Persie uit voor vertrek naar Brazilië. ‘Het gaat erom om het team te helpen. We willen met z’n allen – team en staf – goed voor de dag komen. Liever opnieuw de WK-finale met een dienende Robin van Persie, dan uitblinken en snel uitgeschakeld. Zo’n eindstrijd blijft iets onbeschrijflijks.’

In 2010 mocht hij er aan ruiken en Van Persie heeft er alles voor over om de wereldbeker te winnen. Dat doet hij op het WK bovendien met de aanvoerdersband om zijn arm. ‘Het is in elk geval iets waar ik heel trots op ben. Verantwoordelijkheidsgevoel heb ik altijd gehad. Ik denk ook dat ik de band heb ontvangen vanwege de persoon en speler die ik ben. Daardoor voel ik nu niet méér verantwoordelijkheid. Ik ben altijd goed omgegaan met mijn collega’s en vrienden.’ (foto: Pro Shots)

Praat Mee!