Bondscoaches Brazilië en Engeland dromen van WK-finale

Luiz Felipe Scolari en Roy Hodgson hopen met Brazilië en Engeland te presteren tijdens het WK. De beide coaches dromen in aanloop naar het toernooi van een WK-finale en een wereldtitel op 13 juli. Voor gastland Brazilië zou dat een knappe prestatie zijn, voor Engeland een regelrechte sensatie. 

Scolari weet dat Brazilië het moet gaan doen voor eigen publiek en daar heeft het ook de middelen voor. Belangrijke concurrent lijkt Argentinië en Scolari rekent graag af met de rivaal in de finale. ‘Daar droom ik van. Een Zuid-Amerikaanse eindstrijd met spelers die over excellente technische capaciteiten beschikken. Over de Argentijnen maak ik me geen zorgen. Ik wil alleen niet dat ze voortijdig worden uitgeschakeld.’

Ook Hodgson denkt dat alles mogelijk is, helemaal omdat er vanaf de achtste finales één wedstrijd is om door te gaan. ‘De reden dat ik denk dat we kunnen zegevieren, is dat de eindfase van het WK wordt gespeeld volgens een knock-outsysteem. We hoeven alleen maar naar toernooien uit het verleden te kijken om te zien dat er veel mogelijk is. Denemarken kwalificeerde zich niet eens voor het EK 1992. Ze mochten toch meedoen, haalden mensen van het strand en schakelden Nederland en Duitsland uit op weg naar de titel.’ (foto: Pro Shots)

Praat Mee!