Cillessen: ‘Ik zou zeggen: kom maar op met die hoge voorzetten’

Jasper Cillessen is de beoogde eerste doelman van Oranje en zoals altijd staat niet iedereen daar achter. Willem van Hanegem uitte kritiek door te stellen dat Cillessen te klein is om in het doel te staan van het Nederlands elftal. De Ajax-goalie lacht die uitspraak weg. 

Cillessen: ‘Ik ben 1.87 meter, Tim (Krul red.) geloof ik 1.90 meter. Dus ik snap niet precies waar hij zijn mening op baseert. En volgens mij stond ik dit seizoen aardig mijn mannetje in de luchtduels, dus ik kan er weinig mee. Maar goed, iedereen mag een mening hebben natuurlijk.’

‘Eerst is het hosanna, daarna wordt het normaal dat je goed presteert en verwacht men nóg meer van je. Ik zou zeggen: kom maar op met die hoge voorzetten’, vervolgt een lachende Cillessen, die beseft dat hij dit jaar bij Jong Ajax begon en straks op het WK tegen Spanje keept. ‘Ik denk dat ik pas na het WK, liggend op een strandbedje, besef wat er dit jaar allemaal is gebeurd. Maar dan wel met de cup naast me. De replica dan, hè.’ (foto: Pro Shots)

Praat Mee!