Pelé is kritisch over sterspeler Neymar

Over zes dagen begint het WK in Brazilië. Het gastland is voor velen één van de topfavorieten. De hoop van de Brazilianen is mede gevestigd op Neymar Da Silva Santos Juniór, kortweg Neymar. Pelé, een van de grootste voetballers aller tijden, ziet in hoeveel potentie de 22-jarige speler van FC Barcelona heeft. De man die de Kanaries drie keer de wereldtitel bezorgde is echter ook kritisch.

‘Hij heeft nog wat obstakels die hij moet overwinnen’, zegt de 73-jarige Pelé in gesprek met de Duitse krant Bild. ‘Zo moet hij nog een keer het WK winnen, als hij echt de beste ter wereld wil zijn. Maar tevens moet hij wat veranderen. Hij moet zijn emoties onder controle houden en koel in zijn hoofd blijven’, vervolgt de Braziliaanse legende.

‘Daarnaast moet hij leren om te blijven staan als hij voetbalt en niet zo snel te gaan liggen.’ Pelé ziet echter wel dat Neymar snel leert. ‘Zijn transfer naar Barcelona was daarom een geschenk uit de hemel voor Brazilië. De teams in Europa spelen harder en dekken een stuk strakker dan bij ons. Daar hij heeft hij veel aan gehad. Hij zit op het juiste pad, maar hij zit nog niet op het niveau dat ik van hem verwacht’, aldus een kritische Pelé.

Brazilië begint vrijdag 12 juni aan haar WK in eigen land. Ze openen dan tegen Kroatië, het land van Luca Modric. Mexico en Kameroen maken de groep compleet.

 

Praat Mee!