Blatter en Platini wachten onderzoek FIFA af omtrent omkoping

Sepp Blatter en Michel Platini, de twee grote bazen van het voetbal, wachten af wat er gaat gebeuren rondom het omkoopschandaal Qatar 2022. Blatter houdt helemaal zijn mond, Platini houdt wel de optie open dat er nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven bij duidelijke bewijzen. 

Blatter: ‘Het enige wat ik kan zeggen tegen de inwoners van Qatar is dat we in maart hebben gezegd dat we het WK daar op dit moment niet in twijfel trekken en dat we de resultaten van het onderzoek afwachten. Ik ben geen profeet, dus we moeten afwachten en zien wat er gebeurt.’

Platini is wat meer uitgesproken, maar de Fransman baalt vooral van het feit dat hij in verband wordt gebracht met omkoping. ‘Ik denk dat Qatar een goede keus is voor de FIFA en het voetbal. Ik geloof soms niet wat ik zie. Er moet iets achter zitten. Het afgelopen jaar wordt er van alles gedaan om mij in diskrediet te brengen. Ik weet niet wie er achter zit, maar voor de FIFA staat veel op het spel.’ Blatter is in de ogen van Platini niet slim bezig door geheim te houden op wie hij stemde voor het WK 2022. ‘Niemand weet op wie hij gestemd heeft. Ik ben transparant geweest en krijg nu het deksel op mijn neus.’ (foto: Pro Shots)

Praat Mee!