Update | Ribéry: ‘Treurige dag’

Franck Ribéry zal niet te bewonderen zijn tijdens het aankomend WK in Brazilië. De sterspeler van de Fransen ondervindt te veel hinder van een rugblessure. Eerder op vrijdag haakte ook al Clément Grenier af bij de Haantjes.

De nationale voetbalbond van Frankrijk hakte die knoop vrijdag door. Morgan Schneiderlin (Southampton) vervangt Ribéry in de Franse WK-selectie. Grenier wordt op zijn beurt vervangen door Remy Cabella (Montpellier). Ribéry sluit aan in een rijtje topvoetballers dat het WK aan zich voorbij moet laten gaan. Eerder kon er ook al een streep door de namen van Radamel Falcao, Theo Walcott, Kevin Strootman, Rafael van der Vaart en Victor Valdez. (Foto: football.ua )

Update – 17.57 uur
Ribéry heeft inmiddels gereageerd op zijn afwezigheid op het eindtoernooi. ‘Het is een treurige dag voor mij en voor het Franse team’, laat hij aan Bild weten.

Ook bondscoach Didier Deschamps deed zijn woordje. ‘We moeten door. Met een fitte Ribéry zijn we ongetwijfeld een van de betere landen op het WK, maar dat kunnen we ook zonder hem zijn. Het is in beginsel vooral heel erg sneu voor Franck, maar het ging echt niet. We hebben de wijzigingen in de selectie ingediend bij de FIFA. Die moet er nog op reageren.’

Praat Mee!