Vlaar: ‘Verdediging is het zwakst’

Ron Vlaar maakt op het komend WK hoogstwaarschijnlijk deel uit van de vaste basiself. De 29-jarige verdediger van Aston Villa geldt als een van de ervaren spelers in het jonge Oranje. Naast hem staan namelijk vier jeugdige Eredivisiespelers. ‘We weten dat de verdediging het zwakst is’, zegt de realistische Vlaar tegen Goal.com.

‘Maar als je kijkt naar alle wedstrijden die we onlangs hebben gespeeld, zie je dat we weinig goals hoefden te incasseren’, gaat Vlaar verder. ‘Ook weten we dat onze beste spelers in de aanval staan’, doelt de twintigvoudig international op de zogenaamde ‘Gouden Driehoek’ met Wesley Sneijder, Robin van Persie en Arjen Robben. ‘We moeten hen vertrouwen geven, want zei kunnen het verschil voor ons maken’.

‘Je speelt elke wedstrijd om te winnen en je moet ook realistisch zijn, maar ik denk serieus dat we iets kunnen bereiken in Brazilië. Je moet er vertrouwen in hebben, anders kan je net zo goed thuis blijven’, aldus de ex-Feijenoorder, die er in ieder geval zin in heeft. ‘Ik kijk er naar uit; ik kan niet wachten!’ (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!