Update II | Duitse bond bevestigt: Reus mist WK

UPDATES | Marco Reus is vrijdagavond van het veld gedragen tijdens de oefeninterland van Duitsland tegen Armenië. De aanvaller van Borussia Dortmund liep een enkelblessure op en was niet in staat zelfstandig het veld te verlaten. Onduidelijk is nog hoe ernstig het kwetsuur is.

Reus is een van de absolute sterkhouders in de selectie van Duitsland voor het aankomende WK. Onze oosterburen zullen hun harten dan ook vasthouden. Nader onderzoek zal duidelijkheid moeten geven.

Update 7 juni – 08:40 uur
De kans dat Marco Reus het WK gaat halen is minimaal. De speler van Dortmund liep in de oefeninterland tegen Armenië vrijdagavond een enkelblessure op. ‘Helaas hebben geen goed nieuws over Marco Reus’, zo luidt het statement van de voetbalbond. ‘Hij heeft een scheurtje in de enkelband van zijn linkerbeen opgelopen. Verdere informatie volgt nog.’

De Duitste bond maakt over enkele uren bekend hoe ernstig de blessure daadwerkelijk is. Reus zal naar alle waarschijnlijkheid de groepsfase moeten missen.

Update II 7 juni – 11:23 uur
De Duitse voetbalbond heeft bekendgemaakt dat Marco Reus niet mee zal gaan naar het WK. Skhodran Mustafi van Sampdoria vervangt Reus in Brazilië. Dat is vrij opvallend aangezien Mustafi een verdediger is.

(Foto: Pro Shots)

Praat Mee!