Hazard: ‘Kritiek zal er altijd zijn’

Eden Hazard is niet meer uit de Belgische selectie weg te denken. De pas 23-jarige multifunctionele aanvallende middenvelder heeft inmiddels al 44 interlands achter zijn naam staan. Desalniettemin gaat het nog niet altijd als gewild. ‘De oefeninterland van zondag tegen Zweden was niet mijn beste match’, vertelt de speler van Chelsea aan Sportmagazine.be.

‘Ik begrijp dat mensen veel van me verwachten. Kritiek deert me ook niet echt, zoiets maakt nu eenmaal deel uit van de sport. Ik voel me beter als ik enkele wedstrijden op rij speel en de coach weet dat. Bij Chelsea speel ik veel meer wedstrijden en daar is het makkelijker om me te tonen. Ik probeer altijd het maximum van mezelf te geven’, gaat de nummer tien verder.

Hazard maakt zich overigens geen zorgen over de vorm van het team. ‘Die is goed’, stelt hij. ‘Ik kan echt niet wachten om naar Brazilië af te reizen en in actie te komen op het WK’, aldus de dribbelaar die zaterdagavond normaal gesproken in de basiself start in de zogenaamde uitzwaaiwedstrijd tegen Tunesië.

Dat duel wordt om 20:45 uur gespeeld in het Brusselse Koning Boudewijnstadion, de thuisbasis van de Rode Duivels. Dinsdag 17 juni speelt België zijn eerste WK-wedstrijd, tegen Algerije. De andere opponenten in poule H zijn Rusland en Zuid-Korea. (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!