Vleugelspeler België: ‘Tijdje terug dat we daar wonnen’

Kevin Mirallas speelt zaterdagavond met zijn België het laatste oefenduel in aanloop naar het WK. Tunesië is de tegenstander in het Koning Boudewijnstadion, de thuisbasis van de Rode Duivels. ‘We spelen thuis voor een vol stadion en het is al een tijdje geleden dat we daar een goed resultaat neergezet hebben’, aldus de vleugelspeler van Everton tegenover Sportmagazine.be.

Afgelopen wedstrijden werden namelijk óf verloren óf gelijkgespeeld. Tegen Colombia (0-2) en Japan (2-3) werd verloren, het werd gelijk tegen Wales (1-1) en Ivoorkust (2-2). Vanavond wilt het nationale elftal van België daar verandering in gaan maken.

De bondscoach van Tunesië, Georges Leekens, kent de Belgische groep als geen ander. Hij was twee jaar geleden nog de keuzeheer van onze Zuiderburen. ‘Ik ben er echter van overtuigd dat Georges voor een verrassing zal willen zorgen. Het grote verschil met zijn opvolger Marc Wilmots is dat we ons met Marc hebben kunnen plaatsen voor een groot toernooi. Marc is veel directer en geeft ons veel vertrouwen’, stelt Mirallas.

Speeltijd
De 43-voudig international denkt niet zeker te zijn van een vaste basisplaats tegen de Noord-Afrikanen. ‘Ikzelf heb geen idee of ik speel, maar ik ben er klaar voor. Tegen Zweden ben ik niet in actie gekomen, dus nu hopelijk wel. Ik voel me in ieder geval wel goed. Na mijn spierblessure heb ik hard gewerkt en nu ben ik opnieuw klaar voor de dienst.’

Mocht het tegen Tunesië niet tot speeltijd voor Mirallas komen, dan toch zeker wel in Brazilië. ‘Op een WK zijn er al drie wedstrijden in de groepsfase en ik denk niet dat we dan driemaal met dezelfde ploeg zullen spelen. We zullen iedereen nodig hebben op het WK. Iedereen wil spelen en de coach kan maar elf spelers opstellen’, aldus Mirallas.

Er wordt vanavond afgetrapt om 20:45. De wedstrijd wordt uitgezonden op Canvas. Dinsdag 17 juni speelt België zijn eerste WK-wedstrijd, tegen Algerije. De andere opponenten in poule H zijn Rusland en Zuid-Korea. (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!