Update II| De Guzman nu toch echt bij de groep

UPDATES | Oranje is zaterdagmiddag Nederlandse tijd weer gaan trainen in Brazilië. Onder snikhete omstandigheden kon bondscoach Louis van Gaal weer beschikken over middenvelder Jonathan de Guzman.

De Guzman liet de laatste paar trainingen schieten wegens lichte klachten, maar sloot in Rio de Janeiro vandaag dus weer aan bij de groep. Voor Oranje zal het in Rio met name wennen zijn aan de omstandigheden. Het Nederlands elftal stond met een temperatuur van 30 graden celsius te trainen op het veld van voetbalclub Flamengo.

Oranje begon aan de training met een inloopoefening. De internationals werden daarbij door enkele honderden toegejuichd. De fans hadden zich rondom het trainingscomplex verzameld om een glimp op te vangen van de Oranje-spelers.

Update | 16:47 uur
Jonathan de Guzman heeft zaterdagmiddag na de gezamenlijke warming-up toch een individuele trainingsessie afgewerkt. De Guzman revalideert nog immer van een hamstringblessure en kon dus nog niet met de groep meetrainen. Volgens bondscoach Louis van Gaal ligt De Guzman wel voor op zijn revalidatieschema. ‘Het gaat heel goed met hem. Hij herstelt misschien nog wel sneller dan wij hadden verwacht.’

Update II | 16:46 uur 08-06
Jonathan de Guzman heeft zondagmiddag voluit meegetraind met de groep, dat melden diverse Nederlandse media. De Guzman stond de afgelopen week langs de kant met een hamstringblessure en trainde apart. Vrijdag speelt Oranje tegen Spanje zijn eerste wedstrijd op het WK en De Guzman is een beoogd basisspeler in de ploeg van bondscoach Louis van Gaal. Jordy Clasie geldt als voornaamste vervanger indien De Guzman niet tijdig wedstrijdfit is voor het treffen met de Wereldkampioen. (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!