Lukaku: ‘De trainer beslist’

Romelu Lukaku, door de blessure van Christian Benteke de onbetwiste spits van België, speelt zaterdagavond niet in het laatste oefenduel met Tunesië. De aanvaller scoorde in de afgelopen twee wedstrijden maar liefst vier keer, maar heeft nu rust nodig volgens de technische staf. ‘Ik wil wel spelen, maar de trainer beslist’, vertelt de boomlange spits, aan Sportmagazine.be.

‘In Brazilië hebben we voor aanvang van de wedstrijden en tussendoor immers ook nog voldoende tijd om te rusten, maar ik moet fris aan het WK beginnen’, gaat de 28-voudig international verder. De nummer 9 wordt vervangen door Divock Origi, de 19-jarige spits van Lille. ‘Divock is heel compleet en ik ben eerlijk gezegd onder de indruk van zijn kwaliteiten. Hij is erg sterk in één-tegen-één-situaties, is heel snel en heeft een goed schot. Hij moet alleen nog wat aan zijn fysieke gestalte werken’, klinkt een positieve Lukaku.

‘The Tank’, zoals Lukaku wordt genoemd, werd afgelopen seizoen verhuurd aan het Engelse Everton. De spits is onder contract bij Chelsea, waar de Spaanse topspits Diego Costa zou hebben getekend. ‘Ik heb het ook gehoord. Bij Chelsea heb ik de laatste jaren echter al veel spitsen gezien, we zien wel wat de toekomst brengt. Er zijn veel clubs geïnteresseerd in mij. Eerst en vooral moeten we als Rode Duivels een goed WK spelen. Als we het als ploeg doen, is iedereen een winnaar’, sluit hij af.

Er wordt vanavond afgetrapt om 20:45. De wedstrijd wordt uitgezonden op Canvas. Dinsdag 17 juni speelt België zijn eerste WK-wedstrijd, tegen Algerije. De andere opponenten in poule H zijn Rusland en Zuid-Korea. (Foto: Pro Shots)

 

Praat Mee!