Oranje-goalie ziet kansen tegen Spanje

Tim Krul ziet kansen voor Oranje in de openingswedstrijd tegen Spanje. De keeper van Newcastle United moet Jasper Cillessen waarschijnlijk voor zich dulden, maar toch Krul kijkt uit naar de wedstrijd. 

‘Natuurlijk, Spanje heeft een geweldige ploeg, maar waarom zullen we onszelf niet meteen testen tegen de allerbesten? Vergeet niet dat de Spanjaarden ons ook niet graag treffen, omdat wij eveneens een topteam hebben. Als iedereen fit is en ervoor gaat, geloof ik echt dat we een goede kans maken tegen ze’, zegt Krul tegenover Sky Sports.

Voor het eerst in jaren zijn de verwachtingen rondom Oranje op een eindtoernooi niet torenhoog gespannen. Toch weet Krul, die aanwezig was op het EK 2012 in Polen en Oekraïne, dat de natie altijd hoopt op goud. ‘In Nederland zijn er altijd verwachtingen, zo is ons land nou eenmaal als het op voetbal aankomt. Onze groep is zwaar, maar we zijn er allemaal van overtuigd dat we de tweede ronde bereiken.’

Mocht Nederland de volgende ronde halen stuit het op een tegenstander uit poule A met Brazilië, Kroatië, Mexico en Kameroen. (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!