België wint in slotminuut maar ziet invaller Lukaku uitvallen

VIDEOS | België kan met een overwinning op zak op weg naar Brazilië. De ploeg van bondscoach Marc Wilmots won een opmerkelijke wedstrijd met 1-0 tegen Tunesië. De wedstrijd werd echter overschaduwd door een enorme hagelbui én een blessure bij spits Lukaku. 

Het duurde voordat de wedstrijd in het Koning Boudewijn Stadion in Brussel op gang kwam. Eden Hazard nam het initiatief en liet zich in het centrum zien en bediende eenmaal de jonge Divock Origi. Die draaide en kapte een keer maar zag zijn inzet in de handen van doelman Ben Mustapha terecht komen.

Daarna was het gedaan met de opwinding qua voetbal op het veld. Scheidsrechter Viktor Kassai achtte zichzelf genoodzaakt de wedstrijd stil te leggen vanwege enorme hagelstenen die uit de lucht vielen. Binnen mum van tijd waren de spelers van het veld verdwenen en was het veld veranderd in een ijsbaan.

De wedstrijd lag uiteindelijk bijna een uur stil door het noodweer in Brussel en na de hervatting was het tempo ook uit de wedstrijd. Na 45 minuten werd er opnieuw gerust, nog steeds met een 0-0 tussenstand.

Na de rust gebeurde er weer bar weinig in Brussel. Uiteindelijk duurde het ruim een uur voordat er iets noemenswaardigs gebeurde en dat was notabene een rode kaart voor Tunesië-vedette Issam Jomaa. De sterspeler applaudiseerde cynisch voor de scheidsrechter en kreeg daarvoor zijn tweede gele kaart en dus rood.

Maar ook met een mannetje meer wist België niet echt gevaarlijk te worden. Wilmots probeerde nog wat te forceren door onder andere Adnan Januzaj en Romelu Lukaku te brengen. Uiteindelijk was het een andere invaller die beslissend zou zijn. Dries Mertens wist één minuut voor tijd doelman Ben Mustapha te verschalken na een goed passje van Nacer Chadli.

De feestvreugde verstomde echter al snel in Brussel toen Lukaku zich in de blessuretijd geblesseerd moest laten vervangen. De aanvalsleider van de Belgen, die juist gespaard werd door Wilmots, werd door de bondsarts gelijk aan zijn enkel geholpen met een ijszak. Uiteindelijk eindigde de opmerkelijke wedstrijd in 1-0.

Scoreverloop:

89′. 1-0 Mertens

Opstellingen:

Opstelling België: Courtois, Alderweireld (46′. Vanden Borre), Van Buyten, Kompany, Vertonghen, Defour, Dembele, Fellaini (46′. Mertens), Mirallas (62′. Chadli), Hazard (74′. Januzaj), Origi (62′. Lukaku / 90′. Witsel).

Opstelling Tunesië: Ben Mustapha, H Mathlouthi, Mohsni, S Ben Youssef, Abdennour, Mikari, Nater, Korbi (56′. Ben Said), Z Dhaouadi (71′. Ben Djemia), F Ben Youssef, Jomâa.

Bijzonderheden:

– Origi debuteert voor de tweede maal voor de Rode Duivels, in verband met de geschrapte wedstrijd tegen Luxemburg.
– De wedstrijd wordt na 22 minuten drie kwartier gestaakt door een flinke hagelbui. Hagelstenen ter grootte van golfballen kwamen naar beneden!
– Jomaa krijgt rood na 64 minuten spelen en gaat helemaal door het lint.
– Lukaku moet zich na 90 minuten geblesseerd laten wisselen

Video’s:

1-0 Mertens:
[hdvideo id=137]

Blessure Lukaku:
[hdvideo id=138]

Hagelstenen in België:

Praat mee:

[AIGetTwitterFeeds ai_username=’Onze11nl’ ai_numberoftweets=’7′ ai_tweet_title=’Twitter-feed van Onze11′]

(Foto: Pro Shots)

Praat Mee!