Spanje dankt alltime topscorer tegen El Salvador

VIDEO | Ook de voorbereiding in aanloop naar het WK van Wereldkampioen Spanje verloopt niet vlekkeloos. Wonnen de Europeanen eerder nog met moeite van Bolivia, ook tegen El Salvador kwam de machine van Vicente del Bosque maar moeilijk op gang.

Met hangen en wurgen wist El Salvador met een 0-0 stand de rust te bereiken. Na rust ging het toch mis voor de dappere Centraal-Amerikanen. De keeper zat mis bij een hoge voorzet waarna David Villa rustig binnen kon koppen.

Het zou niet de enige goal zijn van de Atletico-aanvaller die volgend jaar in Amerikaanse dienst zal spelen. Villa eiste namelijk opnieuw de hoofdrol op door ook de 2-0 aan te tekenen. Ploeggenoot Diego Costa, die fit genoeg was om te starten, moest zodoende een keer in de schaduw staan van de alltime topscorer van Spanje. Costa versierde overigens nog wel een penalty in de eerste vijf minuten, maar dat buitenkansje was niet besteed aan Cesc Fabregas.

Zodoende sloot Spanje zijn voorbereiding af met een 2-0 zege op El Salvador. Volgende week vrijdag wacht Spanje het duel met Nederland op het WK in Brazilië. (Foto: Pro Shots)

[hdvideo id=139]

Praat Mee!