Del Bosque heeft vertrouwen: ‘Kunnen aan verwachtingen voldoen’

Ondanks dat het spel van zijn ploeg poverder is dan de afgelopen jaren, is de Spaanse bondscoach Vicente del Bosque er van overtuigd dat zijn land ook in Brazilië hoge ogen zal gooien. ‘We zijn optimistisch’, vertelt de oefenmeester van de Spanjaarden. 

‘Op basis van de trainingen en de twee oefeninterlands kunnen we zeggen dat we aan de hooggespannen verwachtingen kunnen voldoen’, vervolgde de succescoach, die paralellen ziet met de voorgaande succesvolle jaren van zijn land. ‘Het team zit op dezelfde lijn als altijd.’

Tot genoegen van de coach kon Diego Costa ruim zeventig minuten meespelen tegen El Salvador. ‘Het was zaak dat hij een poos op het veld moest staan. Hij ging van meer naar minder, maar ik denk dat hij er klaar voor is’, klonk de trainer opgewekt.

Een andere reden tot optimisme bij Del Bosque was de scoringsdrift van de andere aanvaller David Villa. ‘Eén van beste spitsen die er is. Zeker rond het strafschopgebied en in situaties met weinig ruimte.’ Spanje treft aankomende vrijdag Oranje op het WK in Brazilië. (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!