Fysio: ‘Eerdere blessure Robben komt nu goed uit’

Fysiotherapeut Leo Echteld denkt dat het Nederlands Elftal wel eens baat kan hebben bij de blessure die Arjen Robben eerder dit jaar opliep. Door die blessure stond Robben zes weken langs de kant, maar daardoor is hij nu wél topfit.

Speler na speler haakt geblesseerd af voor het WK in Brazilië met als meest recente slachtoffers Marco Reus en Franck Ribéry. Allemaal blessures die je aan had kunnen zien komen, meent Echteld. ‘Het is een algemeen gegeven. Dat komt omdat er in de voetbalwereld geen rekening wordt gehouden met pieken in vooraf bepaalde periodes. Het is een trein die continu doordendert’, legt hij uit aan de NOS.

En juist omdat die trein voor Robben in het seizoen wel even op adem kon komen, is juist hij, de man van glas, dé topfitte sterspeler op het aankomend WK. ‘Kijk maar naar Arjen Robben. Voor de winterstop heeft hij zes weken gemist. Daarna heeft hij bijna alles gespeeld en aan het einde was hij topfit en magnifiek. Ploeggenoot Ribéry heeft vanaf het begin van het seizoen gespeeld en was nagenoeg onomstreden. Hij staat nu buitenspel met een overbelastingsblessure.’

Praat Mee!