Fregat beveiligt Oranje zelfs vanaf zee

De veiligheidsmaatregelen in Brazilië gaan ver. Heel ver. Voor de kust van het Ipanema strand, vlakbij het hotel waar Oranje vertoeft, vaart een heus marineschip om het Nederlands elftal ook vanaf zee te beschermen.

Na de volksrellen tijdens de Confederations Cup in 2013 wil organisator Brazilië niets aan het toeval overlaten en dus zijn de veiligheidsmaatregelen in het Zuid-Amerikaanse land soms tot op het absurde verhoogd.

Niet alleen vanuit zee wordt Oranje beschermd, ook ter land is Nederland in veilige handen. Wanneer Oranje er met de bus op uit trekt, wordt de bus in een ware legercolonne begeleid naar de plaats van bestemming. Daarbij geholpen door zestien zwaar bewapende militairen, weet het AD. 

Uiteraard is de beveiliging ook bondscoach Louis van Gaal niet ontgaan. ‘Het meest opzienbarend vind ik hier de security. Dat heb ik nog nooit zo meegemaakt. De rit van het hotel naar het trainingsveld duurt normaal gesproken vijf minuten, maar we doen er 20 of 25 over’, vertelde de oefenmeester tijdens een persconferentie. (Foto: Indianyogi4u)

Praat Mee!