Sneijder baalt nog steeds: ‘Dacht dat ‘ie erin ging’

Wesley Sneijder staat aan de vooravond van een nieuw WK met Oranje. Vier jaar geleden leidde de kleine middenvelder zijn ploeg naar de finale van het toernooi in Zuid-Afrika, die Oranje bijna winnend afsloot.

De grote teen van de Spaanse doelman Iker Casillas voorkwam echter een zeker lijkende goal van Arjen Robben. Sneijder zette Robben toentertijd vrij voor de Spaanse sluitpost en denkt nog regelmatig terug aan dat moment. ‘Ik zag ’m vanaf mijn positie net wat anders. Ik had juist die pass gegeven op Robben die op Casillas afliep’, vertelt Sneijder aan Voetbal International.

;Ik stond wat schuin en dacht dat-ie erin ging. Niet, dus. Dat moment vergeet je nooit meer, want je wordt er ook steeds mee geconfronteerd. Ik heb het er nog weleens over gehad met Casillas. Veel zegt hij er niet over, hij lacht alleen maar.’

‘Wat mij betreft was het een fantastische redding, beslissend. Tegelijkertijd hadden wij ook al met 2-0 achter kunnen staan, dat moet je ook niet vergeten’, is Sneijder realistisch. Vrijdag kan Oranje wraak nemen op Spanje tijdens het openingsduel voor beide landen tijdens het WK in Brazilië. (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!