Vastberaden Suarez gaat WK halen, maar moest wel traantje wegpinken

Voor Luis Suarez stond afgelopen maand het WK opeens voor de tocht. De superster van de Uruguayanen moest onder het mes, vreesde voor WK-deelname maar gaat het eindtoernooi in Brazilië ‘gewoon’ halen.

Zelf heeft Suarez nooit gedacht dat hij het WK zou missen. ‘Emotioneel voelde ik me oké. Ik had geen trieste gevoelens, want ik heb nooit gedacht dat ik het WK zou moeten missen’, vertelt Suarez aan The Guardian.

‘Natuurlijk had ik in huilen kunnen uitbarsten vanwege deze tegenslag, maar ik wist dat ik het zou halen. Toen de dokter me inlichtte, moest ik misschien drie traantjes wegpinken, meer niet. Mijn vrouw zei: “Ik kan niet geloven hoe sterk je bent”. Maar ik wist het gewoon’, klinkt de voormalig Ajacied vastberaden.

Toch is het nog lang niet zeker dat de aanvalsleider van de Zuid-Amerikaanse kampioen de eerste wedstrijd tegen Costa Rica aan de aftrap zal verschijnen. ‘Ik weet niet hoe de knie reageert. Vandaag kan ik zeggen: “Ja, ik haal de eerste wedstrijd”. Morgen kan het al weer zijn dat het verstandiger is om te wachten tot het tweede of derde duel.’ (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!