Jagielka: ‘Concentreren ons op Balotelli’

Voor Engeland begint het WK aankomende zaterdag met een wedstrijd tegen Italie. De voorbereiding op het duel is in volle gang en daarbij worden ook veel videobeelden bekeken van de Italiaanse superspits Mario Balotelli.

Phiel Jagielka ziet Balotelli als het sterkste wapen van de Italianen. Met behulp van videoanalyse’s hoopt hij dat de verdedigers en trainers een manier kunnen vinden om de spits uit de wedstrijd te halen. ‘We hebben al een goed beeld van de spitsen waarmee we te maken gaan krijgen, want we kennen ze al’, vertelde de verdediger van Everton tegenover de pers. ‘We hebben drie video-analisten en de assistent-bondscoach Gary Neville die meer dan capabel genoeg is om de beelden van uitleg te voorzien. We hebben alle hulpmiddelen die maar kunnen wensen tot onze beschikking.’

Supermario
Daarbij wordt voornamelijk gelet op Balotelli. De spits van AC Milan is de grootste dreiging aan de Italiaanse zijde. ‘Hij is echt een figuur, maar weet wel hoe hij doelpunten moet maken. Hij heeft fantastische kwaliteiten en beschikt over een geweldig schot, zeker met deze WK ballen. We zullen er alles aan moeten doen om te voorkomen dat hij van afstand gaat schieten. Hopelijk maken we de juiste beslissingen en pakken we de punten’, aldus Jagielka.

De laatste keer dat Engeland de La Squadra Azzura trof op een eindronde was tijdens het EK van 2012. Daar verloren de Engelsen uiteindelijk de kwartfinale door penalty’s. (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!