Poorten gaan dicht bij Oranje

Bereid u voor op reportage uit flatgebouwen, wolkenkrabbers of hoge bomen vanavond van de respectievelijke televisie-zenders die het WK verslaan. Oranje traint maandag vanaf 15:45 uur Nederlandse tijd achter gesloten deuren in Brazilië.

Bondscoach Louis van Gaal wil zich afgezonderd van de boze buitenwereld minutieus voorbereiden op het treffen met Wereldkampioen Spanje op vrijdag. En dus staat de oefenmeester geen pottenkijkers meer toen. De afgelopen dagen trainde Oranje nog onder toeziend ogen van honderden Braziliaanse Oranje-fans.

Op basis van de training kunnen al tien spelers met potlood worden opgeschreven voor de basisformatie tegen Spanje. Jasper Cillessen, Daryl Janmaat, Stefan de Vrij, Ron Vlaar, Bruno Martins Indi, Daley Blind, Nigel de Jong, Wesley Sneijder, Arjen Robben en Robin van Persie lijken zekerheidjes in het elftal van Van Gaal.

De bondscoach zal zich alleen nog beraden over de positie naast Nigel de Jong op het middenveld. Jonathan de Guzman is de voornaamste kandidaat voor die positie, maar de middenvelder keerde zondag pas terug in de groepstraining na een hamstringblessure. Jordy Clasie lijkt de voornaamste vervanger van De Guzman, mocht die het niet halen.

Oranje traint ook dinsdag achter gesloten deuren in Rio de Janeiro. Op woensdag vertrekt Oranje ruim op tijd naar Salvador, waar de groepswedstrijd tegen Spanje op het programma staat. Vrijdag om 21:00 uur staat die kraker op de rol. (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!