Robben: ‘Misschien is Spaans tijdperk wel voorbij’

VIDEO | Voor de camera’s van Ons Oranje kregen Arjen Robben en Jasper Cillessen diverse dilemma’s voorgelegd. Op de vraag of beide internationals het tiki taka of de counter prefereerden, antwoordden zij beide verrassend.

‘De counter’, antwoordde Robben. ‘Ik denk niet dat we op dit moment in staat zijn om tiki taka en het mooiste voetbal te laten zien. Uiteindelijk gaat het om het resultaat. De counter is een gevaarlijk wapen, die moeten wij zeker gaan gebruiken op het toernooi’, aldus Robben, die bijval kreeg van Cillessen. ‘Uiteindelijk gaat het om het winnen en maakt het niet uit hoe’, aldus de goalie.

Spanje
De internationals gingen ook in op de komende tegenstander Spanje. Robben weet niet Spanje over hun top is of nog steeds topfavoriet voor de eindzege. ‘Er komt een moment dat het klaar is en dat ze niet meer alle prijzen winnen. Of dat nu zou kunnen? Zou kunnen ja. Maar ze verdienen een compliment en respect als je drie toernooien op rij wint.’

‘Ik denk niet dat de Spaanse spelers over hun top zijn’, vulde Cillessen aan. ‘Ze spelen allemaal in grote competities en zij weten wat er van hun gevraagd wordt. Wij hebben als jonge honden wat meer onbevangenheid’, ziet de keeper toch kansen

Boerenkool
Over een andere stelling waren beide heren het minder eens. Robben, die ooit voor Real Madrid speelde, prefereert tapas boven het oer-Hollandse boerenkool. Cillessen was het daar niet mee eens: ‘Boerenkool’, zei hij zonder enige twijfel.

[hdvideo id=150]

Gaat Oranje stunten vrijdag? Ontvang 4,70 keer je inzet bij een overwinning op de huidige wereldkampioen.

Praat Mee!