‘Pirlo? Wij hebben Rooney en Gerrard’

De laatste keer dat Engeland en Italië elkaar op een groot toernooi troffen, trokken de Zuid-Europeanen na strafschoppen aan het langste eind. Vooral Andrea Pirlo speelde toen in 2012 op het EK een fantastische wedstrijd, maar de Engelse bondscoach Roy Hodgson hecht weinig waarde aan dat duel.

De twee ploegen spelen op 15 juni opnieuw, ditmaal in Brazilië op het wereldkampioenschap. ‘Hoe we Pirlo gaan afstoppen? We gaan in de eerste plaats zelf beter voetballen dan destijds. We zullen ook meer energie hebben, omdat het de openingswedstrijd is’, tekenen Engelse media op uit de mond van Hodgson. ‘Maar we moeten er vooral voor zorgen dat de Italianen problemen hebben met onze voorhoede. Het plan is nu dat zij zich moeten afvragen wat ze moeten doen met spelers als Steven Gerrard en Wayne Rooney.

Jack Wilshere, middenvelder bij de Engelsen, erkende wel de kracht van Pirlo. ‘Als hij de bal krijgt, moeten we de ruimtes klein maken en voorkomen dat hij dieptepasses kan geven. Hij is een geweldige voetballer. Aanvallen begint bij hem, dat hebben we op het EK wel gezien.’

Engeland en Italië zitten samen met Uruguay en Costa Rica in poule D. (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!