Van Gaal gaat kiezen uit 35 namen

Louis van Gaal lijkt een eerste schifting te hebben gemaakt voor zijn 23-koppige WK-selectie. Voor het oefenduel tegen Frankrijk op 5 maart schreef de bondscoach 33 namen op en in De Telegraaf geeft Van Gaal aan dat hij ‘een duidelijke richting heeft aangegeven’.

‘Zeg nooit nooit, maar met de selectie van 33 voor de vriendschappelijke interland tegen Frankrijk op 5 maart heb ik een duidelijke richting aangegeven welke spelers op een plaats in de WK-selectie van Oranje kunnen rekenen’, verklaart Van Gaal, die bij de 33 namen ook de geblesseerde Rafael van der Vaart en de geschorste Jeremain Lens optelt.

Het tweetal kan rekenen op vertrouwen. ‘Van der Vaart en Lens zijn de uitzonderingen want Rafael is geblesseerd en Jeremain geschorst voor Frankrijk. Op ons initiatief, omdat ik vind dat een international zich altijd moet beheersen. Deze twee spelers hebben wel iets laten zien en scoren – samen met Robin van Persie – het hoogste rendement gedurende deze periode van mij als bondscoach. Zij hebben een streepje voor.’

Praat Mee!