Spelers Nederlands elftal vlijmscherp vanaf elf meter

De selectie van Oranje houdt met alles rekening en dus ook met strafschoppen. Hoewel een penalty-serie tijdens de groepsfase nog niet zal voor komen, is er vanaf de achtste finales wel degelijk een kans op een gelijke stand na verlenging. Het Nederlands elftal lijkt daar klaar voor te zijn want uit geheime beelden van De Telegraaf blijkt dat bijna alles raak ging. 

In een serie strafschoppen miste alleen Daryl Janmaat tegenover Jasper Cillessen. Onder andere Daley Blind, Arjen Robben, Robin van Persie en Stefan de Vrij schoten onberispelijk raak. Valentijn Driessen van De Telegraaf was een stuk minder te spreken over de partijvorm. Daarbij werd de basisploeg afgetroefd door de reserves. Vooral de omschakeling bleek een probleem.

Bij het partijspel leek het er verder op dat Jordy Clasie een basisplaats krijgt tegen Spanje. De middenvelder kreeg al voor de zoveelste keer het basishesje en dat lijkt vooral omdat Jonathan de Guzman nog niet volledig fit is. De beoogde eerste keuze van Louis van Gaal naast Nigel de Jong lijkt te worden gespaard voor het duel met Australië.

Praat Mee!