Update | Meer steun voor vertrek vrijgevige Blatter

Michael van Praag en de Engelse voetbalbond (FA) hebben hun onvrede geuit over Sepp Blatter. De Zwitserse baas van de FIFA wil zichzelf graag verkiesbaar stellen voor nog een termijn als voorzitter, maar dat zien steeds meer mensen niet zitten. 

Van Praag kwam tijdens een UEFA-bijeenkomst in Sao Paulo met duidelijke taal: ‘Als je ergens zestien jaar zit, moet je je afvragen of je nog iets toevoegt. Het imago van de FIFA is achteruitgegaan na alles wat er is gebeurd de laatste jaren. Weinigen nemen de FIFA nog serieus en hoe je het ook wendt of keert: Blatter is eindverantwoordelijk. Persoonlijk mag ik hem graag, maar het is inherent aan zijn functie dat de kritiek nu in hevige mate op hem neerdaalt en dat hij daar nu zijn consequenties aan verbindt.’

De FA schaart zich volledig achter de woorden van Van Praag, waarmee voor het eerst een offensief tegen Blatter lijkt te ontstaan. Blatter is al jaren de omstreden baas van het voetbal. Dat ging niet zonder grote en kleine incidenten. De meest recente rel ontstond toen duidelijk werd dat het WK 2022 in Qatar gekocht zou zijn.

Update | 07.35 uur
Na Michael van Praag en de FA hebben ook de Duitse voetbalbond en Michel Platini zich geschaard achter het standpunt dat Sepp Blatter moet vertrekken bij de FIFA. Van Praag opende dinsdag tijdens een UEFA-congres de aanval en die vond gehoor. Bij de toespraak van de Duitse voetbalbond volgde zelfs applaus.

Blatter ligt, niet voor het eerst, onder vuur, maar hij kondigde aan dat hij zich verkiesbaar wil stellen voor nog een termijn bij de FIFA. Steeds meer Europese landen zijn daar op tegen, maar ook landen over heel de wereld moeten hun meningen gaan bijstellen. Blatter zelf doet er volgens het Algemeen Dagblad alles aan om dat te voorkomen. Zo zou hij grote bonussen beloven voor iedere voetbalbond. Het congres wil juist actie ondernemen en een maximum-leeftijd gaan invoeren van 72 jaar.

Wordt vast en zeker vervolgd… (foto: Pro Shots)

 

Praat Mee!