Blessures Afrikanen: twijfels over Touré, nieuwe speler Nigeria

Bijna alle landen hebben tijdens het WK te maken met blessureleed. Enorm veel wereldsterren moesten al een streep zetten door het toernooi en ook een handvol spelers lijkt niet volledig fit aan het toernooi te beginnen. Ook de Afrikaanse landen kampen met blessures. 

In het kamp van Ivoorkust wordt bijvoorbeeld alle aandacht gevestigd op Yaya Touré. De middenvelder van Manchester City kampt al enkele weken met een dijbeenblessure en die kan hem mogelijk verhinderen in de eerste wedstrijd van Ivoorkust tegen Japan. Touré deed nog geen enkele training met de groep mee en niemand kan uitsluitsel geven over de duur van zijn blessure. ‘Yaya heeft een moeilijke tijd gehad. We zullen er alles aan doen om hem tegen Japan te kunnen opstellen’, verklaart bondscoach Sabri Lamouchi.

Maar Ivoorkust is niet het enige land met problemen. Bij Nigeria heeft Elderson Echiejile het trainingskamp moeten verlaten met een hamstringblessure. De verdediger moet een streep zetten door het toernooi in Brazilië en wordt vervangen door Ejike Uzoenyi. De Nigeriaan was eerder afgevallen bij de voorselectie, maar mag zich nu alsnog melden voor het WK.

De pijntjes bij de genoemde landen zijn maar een klein gedeelte van alle zorgen. Heel veel landen leven tussen hoop en vrees als het gaat om de fitheid van spelers. De meest belangrijke voorbeelden zijn Cristiano Ronaldo en Luis Suárez die bij respectievelijk Portugal en Uruguay eventueel één of meerdere WK-wedstrijden moeten missen. (foto: Pro Shots)

Praat Mee!