Robben en Huntelaar schuiven Oranje in underdogpositie

Arjen Robben en Klaas-Jan Huntelaar verwachten niet dat Oranje met aanvallend voetbal even de wereldtitel ophaalt in Brazilië. De twee aanvallers benadrukken dat het Nederlands elftal jonger en minder goed is dan in 2010, toen de WK-finale werd gehaald. 

‘Ik denk niet dat wij op dit moment in staat zijn om tika-taka, het mooiste voetbal te laten zien’, verklaart Robben tegenover OnsOranje. De aanvaller ziet wel kansen voor de ploeg van Louis van Gaal. ‘En het gaat uiteindelijk om het resultaat. De counter is een heel gevaarlijk wapen, dat moeten we dit toernooi zeker gaan gebruiken.’

Ook Huntelaar beseft dat Oranje er anders opstaat dan in 2010. ‘Het primaire doel is nu de groepsfase overleven. We hebben veel jonge spelers, een ploeg die je niet kan en ook niet moet vergelijken met die van vier jaar geleden. We hebben veel talenten die nu hun kans krijgen. Het is een beetje te vergelijken met het afgelopen seizoen met Schalke. In Zuid-Afrika hadden we een meer gerijpte ploeg. Op basis van de hogere leeftijden was het elftal meer ervaren. Nu hebben we meer spelers uit de Eredivisie die nog jong zijn. Het is lastig in te schatten of de ploeg van 2010 beter was of niet. Dit toernooi zal dat moeten uitwijzen.’ (foto: Pro Shots)

Praat Mee!