Vlaar: ‘We weten wat we willen en we weten hoe we het willen’

Ron Vlaar heeft vertrouwen in de eerste WK-wedstrijd van Oranje tegen Spanje. De verdediger gaf de laatste weken nog geregeld aan dat er werk aan de winkel was, maar de laatste dagen lijken de puntjes op de i te zijn gezet. Vlaar is benieuwd naar de uitwerking van het systeem. 

‘Het systeem is wel belangrijk, maar we praten ook veel om te zorgen dat we allemaal met dezelfde instelling het veld op gaan. We moeten elkaar helpen. Er zullen ook fases zijn dat het minder gaat. Dan moeten we een team vormen en dat ook uitstralen. Dat gaat de goede kant op’, vertelt Vlaar aan NU Sport.

De defensie zou volgens de algemene opinie de achilleshiel zijn van Nederland, maar Vlaar is het daar niet helemaal mee eens. ‘Onze beste spelers lopen nou eenmaal voorin. Dat feit kent iedereen. Maar dat wil niet zeggen dat de verdedigers slecht zijn. Dat is absoluut onzin. We hebben een goede kwalificatiereeks gedraaid waarin we weinig kansen weggaven en weinig tegendoelpunten kregen. Die lijn willen we hier doortrekken. Met de verdediging en het middenveld moeten wij ervoor zorgen dat de voorhoede kan excelleren.’

Excelleren, zal Nederland dat vrijdag kan doen, dan lonkt een goed resultaat tegen Spanje. ‘Ik denk dat zij de betere spelers hebben, maar wij moeten als team gewoon top zijn. We zullen goed en agressief moeten spelen tegen Spanje, zodat zij niet aan hun spelletje toekomen. We weten wat we willen en we weten hoe we het willen. Dat moeten we nu in de praktijk brengen. Ik heb er heel veel vertrouwen in dat dat gaat lukken.’ (foto: Pro Shots)

Praat Mee!