Badelj op de valreep toch naar WK na blessure Mocinic

Milan Badelj mag zich toch nog gaan opmaken voor het WK. De Kroaat viel af bij de voorselectie van zijn land, maar door een blessure van Ivan Mocinic mag de speler van HSV zich nu alsnog melden. Kroatië speelt donderdag al de eerste wedstrijd tegen Brazilië. 

Voor de 21-jarige Mocinic zijn de druiven zuur. De verdediger kampt met een enkelblessure en kan daardoor niet deelnemen aan het WK. Omdat er bij een aantoonbaar ernstige blessure nog gewisseld mag worden door de bondscoach maakte Niko Kovac daar gebruik van. De 25-jarige Badelj is een verdedigende middenvelder.

Kroatië speelt op het WK eerst tegen Brazilië en treft verder nog Mexico en Kameroen. De openingswedstrijd in Sao Paolo begint donderdagavond om 22.00 uur Nederlandse tijd.

Costa Rica
Ook bij de nationale ploeg van Costa Rica vindt er op de valreep nog een mutatie plaats. Door een scheurtje in zijn achillespees kan Heiner Mora het WK op zijn buik schrijven. De 29-jarige verdediger wordt vervangen door Dave Myrie. Costa Rica speelt op het WK in een poule met Uruguay, Engeland en Italië.

(foto: Pro Shots)

Praat Mee!