Cillessen: ‘Teen van Casillas was gewoon geluk’

Jasper Cillessen is niet onder de indruk van de redding van Iker Casillas in de WK-finale van 2010. Arjen Robben mocht alleen op het doel af, maar zag de Spaanse goalie met zijn teen redding brengen op de schuiver richting het doel. 

Cillessen vindt de wereldredding niet zo werelds. ‘In mijn ogen had Casillas gewoon geluk, want hij ging de verkeerde kant op en kreeg vervolgens die bal van Robben op zijn teen’, verklaart de Ajacied tegenover het ANP.

De doelman beseft wel heel goed dat Nederland nog steeds rouwt om de save van Casillas. ‘Die bal blijft uiteindelijk bij iedereen het meeste hangen. Voor Arjen is het natuurlijk extra pijnlijk. Als Casillas die bal nou fantastisch had gepakt, had hij er mee kunnen leven; nu is het gewoon stomme pech. Ik hoop dat wij dit jaar heel veel geluk hebben.’

Dat geluk kan hij zelf gaan beproeven onder de lat van Nederland. Cillessen stevent af op een basisplaats en weet dat. ‘Ik moet gewoon ballen tegenhouden en genieten van het spelletje. Of dat nou bij de F-jes is of hier op het WK, dat maakt in principe niet uit. Spanning? Nee joh, dat heb ik helemaal niet. Misschien als de wedstrijd echt dichtbij komt, maar nu heb ik daar geen last van. Wie weet, zit dat ook wel helemaal niet in me. Ik doe gewoon mijn ding en hoop dat dat goed genoeg is.’ (foto: Pro Shots)

Praat Mee!