Sneijder: ‘Alles moet perfect zijn’

VIDEO | Wesley Sneijder heeft vertrouwen in de wedstrijd van vrijdag. De aanvallende middenvelder van Oranje ziet kansen tegen wereldkampioen Spanje, mits alles honderd procent perfect is. ‘Alle kleine foutjes moeten eruit. Dan hebben we kans op slagen’, laat de nummer 10 aan de NOS weten.

‘Het wordt een lastige wedstrijd, maar we kunnen zeker winnen. We hebben laten zien dat we heel bepalend kunnen zijn op bepaalde momenten. Als je kijkt naar de wedstrijden in de voorbereiding zie je dat alle goals komen uit die momenten: bal veroveren en gelijk een diepe pass. Dan zijn we levensgevaarlijk voorin’, gaat de 30-jarige middenvelder, die tegen Spanje zijn honderdste interland zal gaan spelen, verder.

‘Tegelijkertijd moeten we wel realistisch blijven. We spelen tegen Spanje en dat gaat een hele zware wedstrijd worden. Dat weten we allemaal. Maar we moeten het gevoel hebben dat we kúnnen winnen. We hoeven het niet, maar we kunnen het wel. Met dat gevoel moeten we ook het veld in stappen’, gelooft de geboren Utrechter.

Tactiek
‘Spanje wil heel graag de bal hebben. Wij zullen geduldig moeten zijn. Ervoor zorgen dat we compact en verdedigend goed staan. We mogen niets weggeven’, weet Sneijder. ‘Bij balbezit, snel open en breed gaan staan, en de spitsen zoeken. Dan zijn we in de omschakeling levensgevaarlijk. Dat komt mede door het nieuwe systeem. Op deze manier willen we Spanje gaan bestrijden.’

‘Het kan ook zomaar zijn dat wij meer balbezit gaan hebben. Daar moeten we ook op voorbereid zijn. We hoeven dan niet per se van systeem te veranderen. Dan moet je er voor zorgen dat je er ook op de juiste manier mee omgaat’, sluit de speler van het Turkse Galatasaray af.

Praat Mee!